Burger King

Burger King franšīze turpina paplašināties arī Latvijā

Globālās ātrās ēdināšanas ķēdes Burger King franšīzes īpašnieks Tallink Grupp ir paziņojis par plāniem atvērt četrus jaunus restorānus Baltijā un vienas auto kases atvēršanu jau esošajā restorānā Rīgā.

Viens Latvijā, divi – Lietuvā

Latvijā viens jauns Burger King restorāns tiks atvērts tirdzniecības centrā “Domina Shopping”. Savukārt auto kases būvdarbu pabeigšana un tās atvēršana plānota jau esošajā restorānā Vienības gatvē 113, Rīgā. Restorāns un auto kase tiks atvērti tuvākajā laikā.

Lietuvā plānots atvērt trīs jaunus restorānus. Viens no tiem atradīsies Paņevežā, blakus tirdzniecības centram “Ryo”, un tas būs pirmais brīvstāvošais restorāns ar auto kasi Baltijā. Pārējie divi restorāni tiks atvērti “Akropole” tirdzniecības centros Kauņā un Klaipēdā. “Ryo” un Kauņas restorāni atvērti 22. decembrī, savukārt Klaipēdas restorāns atvērts tuvākajā laikā.

Burger King

Komentējot četru jauno restorānu atvēršanu, Tallink Grupp mazumtirdzniecības biznesa attīstības Baltijā vadītāja Katre Kevaska sacīja: “Teikt, ka Burger King franšīzes ieviešana un izvēršana Covid-19 pandēmijas laikā ir bijis izaicinājums, būtu nepateikt teju neko, tāpēc esam ļoti gandarīti par iespēju atvērt šos četrus jaunos restorānus līdz šī gada beigām. Tas ir bijis īsts un pašaizliedzīgs komandas darbs, un es esmu pateicīga mūsu partneriem un piegādātājiem par atbalstu un veiksmīgu sadarbību restorānu tīkla paplašināšanā. Burgeru cienītājiem Latvijā un Lietuvā tagad ir plašākas iespējas droši apmeklēt mūsu restorānus un baudīt mūsu pasaulslavenos – uz atklātās liesmas grilētos burgerus, kā arī citus ēdienus. Mēs turpinām cītīgi strādāt, lai mūsu restorānu apmeklējums būtu drošs un vienmēr patīkams, vienlaikus nodrošinot Burger King cienītājiem Baltijā labāko pasaules līmeņa garšas pieredzi. Laipni lūdzam!”

2019. gada septembrī Tallink iegādājās Burger King franšīzes tiesības Baltijā, un uzņēmums nodibināja meitasuzņēmumu Tallink Fast Food restorānu pārvaldei. Līdz šim Tallink jau ir atvēris 11 Burger King restorānus Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, papildinot to skaitu ar četriem jauniem restorāniem līdz 2021. gada beigām, tādējādi uzņēmums apkalpos 15 kompānijas restorānus visā Baltijā.

Par uzņēmumiem

AS Tallink Grupp ir vadošais kuģniecības uzņēmums pasažieru, transportlīdzekļu un kravas pārvadājumu jomā Baltijas jūras Ziemeļu reģionā. Uzņēmuma īpašumā ir 15 kuģi, kas kursē ar Tallink un Silja Line zīmolu dažādos maršrutos. AS Tallink Grupp nodrošina darba vietas aptuveni 4 500 darbiniekiem Igaunijā, Somijā, Zviedrijā, Latvijā, Krievijā un Vācijā. AS Tallink Grupp akcijas ir kotētas Tallinas biržā un Helsinku biržā.

Dibināts 1954. gadā, Burger King zīmols ir otrs lielākais ātrās ēdināšanas hamburgeru tīkls pasaulē. Oriģinālā Home of The Whoopper®, Burger King sistēma darbojas vairāk kā 17 000 vietās vairāk kā 100 valstīs un Amerikas Savienoto Valstu teritorijās. Gandrīz 100 procenti Burger King restorāni pieder un darbojas saskaņā ar neatkarīgām franšīzēm, no kurām daudzas pieder ģimenes uzņēmumiem, kas šajā biznesā darbojas jau vairākas dekādes.

Evelīna Ozoliņa

Lasīt citus rakstus