Esprit, Superdry, Vero Moda, Jack & Jones un United Colors of Benetton franšīzes tiesības iegādājusies Talwest Grupp OÜ

Uzņēmums “Tallink Grupp” informējis biržu par noslēgto līgumu ar Talwest Grupp OÜ par modes preču mazumtirdzniecības uzņēmuma “Baltic Retail OÜ” pārdošanu.

Tallink Grupp nodibināja meitasuzņēmumu “Baltic Retail OÜ“ 2018.gadā, kad pēc franšīzes iegādes tādiem zīmoliem kā “Esprit“, “Superdry“, “Vero Moda“, “Jack & Jones“ un “United Colors of Benetton“, plānoja paplašināt savu mazumtirdzniecības klātbūtni uz sauszemes.

Šobrīd uzņēmumam pieder franšīzes tiesības 5 modes zīmoliem, un tas pārvalda 8 mazumtirdzniecības veikalus lielākajos Tallinas tirdzniecības centros, kuros strādā 35 darbinieki.

“Tallink Grupp“ lēmums pārdot savu meitasuzņēmumu un atstāt modes preču mazumtirdzniecības tirgu uz sauszemes saistīts ar pieaugošo vajadzību pārorientēt uzņēmumu uz pamatdarbību jūras pārvadājumu jomā, kad pēc Covid-19 pandēmijas uzliesmojuma, kurai sekoja tirdzniecības centru īslaicīga slēgšana, kā arī valstu robežu daļēja vai pilnīga slēgšana, tika radīts ievērojams spiediens uzņēmuma pamatdarbībai.

Uzņēmums turpinās darbību nelielos veikalos Tallinas ostā un pirmās nepieciešamības preču veikalā “Tallink Express“ bijušās dzelzceļa stacijas Balti Jaam paviljonā.

Komentējot pieņemto lēmumu, Tallink Grupp mazumtirdzniecības izpilddirektors Aimars Pjarna sacīja: “Uzņēmuma “Baltic Retail“ izveidei ar mērķi palielināt sauszemes tirdzniecības apjomu un paplašināt tirgus daļu modes preču segmentā bija jēga pirms pandēmijas, pamatojoties uz mūsu ilggadējo pieredzi jūras ceļojumu pārdošanā un modes preču mazumtirdzniecībā uz kuģiem. Mums ir plašas zināšanas, ciešas partnerattiecības ar pasaules mēroga zīmoliem un izcilas idejas un plāni izaugsmei un mazumtirdzniecības paplašināšanai krastā, kuras plānojām īstenot vēl pirms pandēmijas. Tomēr šobrīd mums ir jāpielāgojas jauniem apstākļiem un jāspēj pārorientēties. Uzmanības centrā ir mūsu pamatdarbības efektīva nodrošināšana un nostiprināšana, kā arī tiešsaistes mazumtirdzniecības klātbūtnes pieaugums un paplašināšana. Mūsdienu pasaulē, kad iepirkšanās kultūra un paradumi mainās un kur dominē tiešsaistes tirdzniecība, visu savu enerģiju un centienus plānojam pārvirzīt šajā segmentā.”

Līdz ar meitasuzņēmuma “Baltic Retail OÜ“ pārdošanu, “Tallink Grupp“ nodod zīmolu “Esprit“, “Vero Moda“, “Jack & Jones“, “SuperDry“, “United Colors of Benetton“ franšīzes tiesības “Talwest Grupp OÜ“.

Evelīna Ozoliņa

Lasīt citus rakstus