IKEA Igaunijā atvērs interneta veikalu

Šoruden Zviedrijas mēbeļu gigants IKEA beidzot Igaunijā atvērs savu interneta veikalu, pasūtījumu izsniegšanas punktu un prezentāciju telpas ar ierobežotu produktu skaitu.

Prezentāciju telpas adrese būs Tallinā, Peterburi Road 66.

“Igaunijas tirgū ieiešana sākotnēji digitāli un ar fizisku veikalu atvēršanu ir unikāls solis,” saka IKEA Baltijas pārdošanas direktors Johannes R. Jóhannesson, kurš piebilda, ka šādu pieeju izveidot motivēja vēlme sākt darbību Igaunijā pēc iespējas ātrāk, jo uz tīklā ietilpstošo Rīgas veikalu daudz brauc Igaunijas pircēji.

IKEA internetveikalu būs iespējams skatīties gan planšetēs, gan mobilajos telefonos, un tajā varēs aplūkot aptuveni 8000 mājas preces, kuras tiks piegādātas uz konkrētu adresi vai būs iespējams paņemt pašam Tallinas piegādes punktā, kompānija paziņoja.

Kopējā ēkas platība būs 6000 kvadrātmetru, no kuriem 1500 būs prezentāciju telpas. Pārējos 4000 kvadrātmetru aizņem preču noliktava.

IKEA

 

Mr. Jóhannesson saka, ka IKEA Igaunijā pieņems 30-40 jaunus darbiniekus. To vidū ir menedžeri, pārdošanas speciālisti, loģistikas darbinieki un klientu apkalpošanas servisa dalībnieki.

Pagaidām IKEA ir atvēris divus veikalus Baltijas valstīs – Rīgā un Viļņā, un divus preču pieņemšanas punktus Lietuvā. IKEA kopumā pasaulē pārvalda vairāk nekā 400 veikalus 50 valstīs.

IKEA franšīzes ņēmējs Latvijā ir Paul Mason Properties, kura īpašniekam pieder arī IKEA veikals Lietuvā un Islandē.

Kompānija izveidota 1943.gadā.

Evelīna Ozoliņa

Lasīt citus rakstus