Premier Capital inovācijās investē 10 miljonus eiro

Maltas uzņēmums Premier Capital plc, kam pieder McDonald’s restorānu attīstīšanas licence sešās Eiropas valstīs, īsteno desmit miljonu eiro investīciju programmu, nodrošinot saviem viesiem inovatīvu pieredzi restorānos un mobilajā aplikācijā. Tāpat plānots, ka visos restorānos līdz 2021. gadam tiks ieviestas pašapkalpošanās sistēmas.

Līdz šā gada beigām vairāk nekā 4,5 miljoni eiro tiks novirzīti platformu ieviešanai 50 jau esošos un jaunos restorānos Baltijas valstīs (Igaunijā, Latvijā un Lietuvā), Grieķijā, Maltā un Rumānijā. Platformu ieviešana paredz pašapkalpošanās un maksājumu sistēmu ieviešanu, kas balstās jaunā konceptā – ēdienu pagatavo darbinieki uzreiz pēc viesu veiktajiem pasūtījumiem jaunās paaudzes kioskos restorānu vestibilā. Šādā veidā viesiem efektīvāk tiek pasniegtas svaigākas, tikko pagatavotas un karstākas maltītes.

Premier Capital šobrīd pārvalda 136 restorānus, kas nodarbina vairāk nekā 7000 cilvēku. Pērn vairāk nekā 105 miljoni viesi tika apkalpoti grupas pārvaldītos McDonald’s restorānos. Šogad atvērti trīs jauni restorāni Grieķijā, Lietuvā un Rumānijā, bet līdz gada beigām paredzēts atvērt vēl piecus Lietuvā, Rumānijā un Maltā.

Platformu ieviešanas programma tiek īstenota Premier Capital esošo restorānu tīklā vienlaicīgi ar jaunu restorānu atvēršanas plānu – vēl 5,5 miljoni eiro tiks investēti sistēmās vairāk nekā 65 esošos un jaunos restorānos laika periodā no 2018. gada līdz 2019. gadam. Visi 34 McDonald’s restorāni Latvijā, Lietuvā un Igaunijā tiks pārveidoti līdz 2018. gada beigām. Ikvienam Premier Capital pārvaldītam McDonald’s restorānam sešos tirgos tiks veikta platformu integrācija līdz 2021. gadam, kad tīklā esošo restorānu skaits pietuvosies 200.

Premier Capital cieši seko McDonald’s Corporation stratēģijai, novērojot patērētāju pieprasījumu mobilajā aplikācijā. McDonald’s mobilo aplikāciju Premier Capital līdz šim ieviesis Baltijas valstīs, Rumānijā un Grieķijā, un 2018. gadā paredzēts to ieviest Maltā. Pašreizējā investīciju programmā izstrādei un atjauninājumiem atvēlēti aptuveni 400 000 eiro.

Aplikācijā iekļauta restorānu atrašanas funkcija, ēdienkaršu atjauninājumi, pasākumu lapa, QR kodu lasītājs un lojalitātes programmas. Bez periodiskiem atjauninājumiem, jaunākās versijas nodrošinās uzlabotu funkcionalitāti, tostarp iespēju pasūtīt ar mobilo aplikāciju McDrive restorānā un veikt mobilos maksājumus.

Baltijas valstīs aplikācijas lejupielāžu kopskaits jau pārsniedz 240 000, vidējam lejupielāžu skaitam mēnesī veidojot 11 000. Rumānijā jaunā aplikācija pirmajā mēnesī lejupielādēta 80 000 reižu, bet šobrīd kopumā tā lejupielādēta 200 000 reižu. Aplikācija Grieķijā kopš tās ieviešanas gada sākumā lejupielādēta 14 500 reizes.

“Inovācijas padara labāku mijiedarbību starp McDonald’s un mūsu viesiem,” norāda izpilddirektors Viktors Tedesko. “Tās ir nozīmīgs attīstības elements visos tirgos, kuros mēs darbojamies, jo mēs strādājam, lai kļūtu vēl vairāk orientēti uz mūsu viesiem. Mēs pastāvīgi izvērtējam katru klientu pieredzes detaļu, lai saglabātu un attīstītu mūsu tirgus līderību un padarītu mūsu viesu pieredzi restorānos aizvien labāku.”

Par Premier Capital

Premier Capital plc ir McDonald‘s attīstības licences turētājs Igaunijā, Grieķijā, Latvijā, Lietuvā, Maltā un Rumānijā. Pašreizējā uzņēmuma tīklā ietilpst 136 restorāni, tostarp vairāki McDrive un McCafe restorāni, apkalpojot vairāk nekā 105 miljonus klientu gadā, pateicoties 7000 cilvēku komandai.

Premier Capital plc ir Hili Ventures Ltd McDonald’s struktūrvienība. Hili Ventures nodarbojas arī ar loģistiku, inženierzinātni, nekustamo īpašumu un tehnoloģiju izstrādi, kā arī veic uzņēmējdarbību partnerībā ar McDonald’s un Apple. Hili Ventures grupa, kas ar 8000 cilvēku komandu ir pārstāvēta desmit Centrālās un Austrumeiropas valstīs, ir partnere CMA CGM, IBM, Konecranes, Lenovo, Microsoft, NCR, Peterson, Diebold Nixdorf un citiem globāliem zīmoliem.

Evelīna Ozoliņa

Lasīt citus rakstus