KFC

Atvērts pirmais KFC Drive-thru restorāns

Šonedēļ Dreiliņos, Juglas ielā 95 B durvis vēris jaunākais KFC restorāns un pirmais uzņēmuma Drive-thru restorāns Latvijā. Tas ir jau sestais šī zīmola restorāns Rīgā.

“Dreiliņi, pateicoties dažāda veida iepirkšanās centriem un ērtajai lokācijai, šobrīd ir strauji attīstījušies un ieguvuši nozīmīgu lomu patērētāju ikdienā,“ vietas izvēli skaidroja “Apollo” grupas valdes loceklis Mauri Dorbeks. Viņš piebilst, ka tieši šī iemesla dēļ izvēlēta jaunā KFC restorāna lokācija, kur iespējams ne vien baudīt ēdienu iekštelpās, bet arī terasē, kā arī pasūtīt maltīti neatstājot savu auto.

Ēdienkartē dažādība

Restorāna Dreiliņos ēdienkartē ir pieejami dažādi KFC ēdieni – no leģendārā vistiņu spainīša līdz Zinger burgeriem un sulīgajām tortiljām. Mūsdienīgā stilā veidotajā restorānā ir 70 sēdvietas, kā arī uzstādīti digitālie kioski, lai nodrošinātu ātru un ērtu pasūtījumu veikšanu. “Pamatojoties uz aizvadītās pandēmijas situāciju, KFC ir pastiprinājis higiēnas, drošības un produktu kvalitātes prasības, vēl lielāku uzmanību pievēršot produktu kvalitātei, pārtikas drošībai un ērtākai klientu apkalpošanai,” uzsver Dorbeks.

KFC

Restorāns Dreiliņos būs sestais uzņēmuma restorāns Latvijā un pirmais restorāns Latvijā, kuram ir pieejama auto kase. KFC restorāni ir atrodami arī visos lielākajos tirdzniecības centros Rīgā – “Akropole Rīga”, “Akropole Alfa”, “Domina Shopping”, “Origo” un “Riga Plaza”.

Latvijas restorāni ir daļa no vērienīgas attīstības stratēģijas Ziemeļu un Baltijas valstīs. Šobrīd Somijā ir 5 KFC restorāni un Baltijas valstīs – 22, no kuriem 6 atrodas Latvijā.

Plaša attīstība

KFC franšīzes turētājs Latvijā ir uzņēmums Apollo Group. “Apollo Group” ir Igaunijas kontrolakciju sabiedrība. Tai pieder grāmatnīcas un kinoteātri “Apollo”, filmu izplatīšanas kompānija “Baltic Film Distribution”, sulu bāri “Blender”, saldējuma kafejnīcas “IceCafe”, sporta bāri. Tāpat uzņēmumam pieder “Vapiano” itāļu restorāni un citi veiksmīgi Baltijas mēroga uzņēmumi. Kopš 2019. gada februāra uzņēmums “Apollo Group” pārņēmis “Kentucky Fried Chicken” (KFC) zīmola franšīzes vadību Baltijas valstīs.

Franšīze pieder uzņēmumam “Yum! Brands” . Tas ir globāls franšīzes devējs, kura 3 restorānu zīmoli “Pizza Hut”, “Taco Bell” un KFC ir vienas no lielākajām un pazīstamākajām franšīzēm pasaulē. Šie uzņēmumi ir līderi savās nozarēs.

KFC tika ieviests Apvienotajā Karalistē 1965. gadā kā “Kentucky Fried Chicken”. Pats pirmais veikals tika atvērts Prestonā. Plašu popularitāti guvušā uzņēmuma stāsts aizsākās ar vienu pavāru, pulkvedi Harlandu Sanderu, kurš pirms vairāk nekā 75 gadiem izveidoja ideālo vistas recepti, ko papildināja slepenu garšvielu saraksts. Šodien globālais uzņēmums joprojām seko viņa nepārspējamai panākumu formulai. To meistarīgi pavāri pašu spēkiem īsteno vairāk nekā 23 000 restorānos 140 valstīs visā pasaulē.

KFC franšīzes var atšķirties gan pēc veida, gan pēc platības.

 

 

Evelīna Ozoliņa

Lasīt citus rakstus