The Body Shop

Veikals kā darbnīca – “The Body Shop” atklāj jaunas koncepcijas veikalu tirdzniecības centrā “Spice”

Kosmētikas zīmols “The Body Shop” atvēris Baltijas valstīs pirmo ilgtspējīgo konceptu ‘veikals kā darbnīca’, informē uzņēmuma pārstāvji.

Ilgtspēja it visur

Cirkularitāte ir šī koncepta veikala sirds, tajā izmantoti pārstrādājami materiāli, 100% pārstrādātas virsmas, kas izgatavotas no pārstrādei nodotas plastmasas, kas citādi nonāktu atkritumu poligonos. Veikals ir aprīkots ar dažādiem otrreiz izmantotiem materiāliem, piemēram, koks un daļēji pārstrādātas plastmasas uzglabāšanas kastes. Izstrādājot dizainu, mūsu doma vienmēr bija – pēc iespējas mazāks ‘pēdas nospiedums’ uz vidi.

Uzmanības vērta ir apjomīga centrālā izlietne, kur var izmēģināt labākos un iemīļotākos The Body Shop produktus. Savukārt jaunais make-up stends ir gaišs un vienkāršs, veidots no dabīgiem materiāliem. Šeit pie spoguļa klienti var izveidot tādu make-up, kas ļauj justies pārliecinātiem par sevi.

Aktīvisma zona piedāvā iepazīties ar aktuālo literatūru un vietējām kampaņām.

The Body Shop

Tāpat veikalā atkārtoti uzpildāmās 300 ml alumīnija pudelītēs (ar pārstrādājamu dozatora pumpīti) iespējams uzpildīt populārākās dušas želejas, šķidrās roku ziepes, šampūnus un kondicionierus. Un, kad produkts ir izlietots, klients pudelīti izskalo un atnāk uzpildīt no jauna.

“Ir neskaitāmi daudz vietu, kur iegādāties kosmētiku. Bet, cik daudz ir tādu, kur var izmēģināt un iegādāties ētiskus, dabas iedvesmotos ādas kopšanas produktus un vienlaikus iestāties par taisnīgāku un iekļaujošāku pasauli – uzzināt, kā cīnīties pret nevienlīdzību, un parakstīt petīciju par cilvēktiesībām,” norāda uzņēmumā.

Iesaistās vietējie mākslinieki

Visā pasaulē “The Body Shop” ‘darbnīcas’ koncepta veikalos tiek iesaistīti arī vietējie mākslinieki, kas veido savu mākslas darbu – piemēram, murāli, instalāciju vai skulptūras. Tāpat arī veikalos tiek integrēta aktuālā literatūra un informācija par vietējām nevalstiskajām organizācijām, kam varam palīdzēt. The Body Shop vēlas izcelt stāstus, kas ir būtiski vietējām kopienām. Tādējādi katrs veikals ir vietēji piederīgs un saistošs.

“The Body Shop” “Spice” veikalā mākslinieks Zahars Ze ir izveidojis gleznojumu uz stikla.

“Frāze ‘izmainīt pasauli’ daudziem cilvēkiem var šķist abstrakta un klišejiska. Šāda koncepta veikala izveidošanai ir praktiskas dabas misija: izmainīt klientu domāšanu un uztveri. Mēs vēlamies, lai cilvēki apzinās, ka viņi spēj veikt nelielas izmaiņas, kas būtiski var ietekmēt tuvāko sabiedrību un arī mūsu planētu. Mēs vēlamies, lai mūsu vidē cilvēki var sarunāties, var iedvesmoties un var kļūt aktīvi. Mēs vēlamies, lai mūsu klienti rastu prieku, izmēģinot mūsu produktus un sarunājoties ar mūsu darbiniekiem par sabiedrībai svarīgiem notikumiem, lai cilvēkiem rūpētu sabiedrība, kādā dzīvojam, un mūsu planētas nākotne, kādu to nodosim turpmākajām paaudzēm.” saka “The Body Shop” vadītāja Baltijas valstīs Ieva Gailuma.

Turpina attīstīties

“The Body Shop” dibināts 1976.gadā. Zīmols piedāvā vairāk nekā 800 cruelty free produktus, kuros izmantotas iedarbīgas dabas sastāvdaļas, piemēram, kaņepe vai ēdelveiss. Zīmols bija viens no pirmajiem, kas uzsāka Godīgas Tirdzniecības programmu, un tā veiksmīgi darbojas vēl šodien, sākot ar šī sviestu, ko iegūst sieviešu kopienas Ganā, vai tējas koka eļļu no Kenijas.

“The Body Shop” ir starptautisks skaistumkopšanas zīmols ar B Corp™ sertifikātu, ko Anglijas priekšpilsētā izveidoja Anita Rodika. “The Body Shop” cenšas radīt pasaulē pozitīvas pārmaiņas – zīmola piedāvātie sejas un ķermeņa kopšanas līdzekļi un make-up produkti ir dabas iedvesmoti, radīti ētiskas un ilgtspējīgas uzņēmējdarbības ceļā. “The Body Shop” kā viens no pirmajiem uzņēmumiem noticēja idejai, ka bizness var kalpot labiem mērķiem un šī pārliecība joprojām ir mūsu zīmola darbības pamatā. Šodien uzņēmumam ir vairāk nekā 3000 veikalu 70 valstīs visā pasaulē. The Body Shop kopā ar zīmoliem Aesop, Natura un Avon veido globālu multi zīmolu grupu Natura & Co, kurus vieno kopīga apņemšanās radīt pozitīvas sociālās, ekonomiskās un vides pārmaiņas.

The Body Shop franšīzi Latvijā kopš 2004.gada pārvalda SIA “Bodybalt”. SIA “Bodybalt” īpašnieks ir Somijas kompānija “Bodim Port Oy”, kurai pieder franšīzes tiesības pārdot “The Body Shop” kosmētiku Somijā un Baltijas valstīs – Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.

Pirmais “The Body Shop” veikals Latvijā tika atvērts 2004.gada 20.maijā tirdzniecības centrā “Domina”, pakāpeniski paplašinot veikalu tīklu turpmākajos gados. SIA “Bodybalt” 2004.gada 17.novembrī nodibināja filiāli Lietuvā un atvēra veikalus arī kaimiņvalstīs.

Evelīna Ozoliņa

Lasīt citus rakstus