IKEA

IKEA darbiniekiem par darbu pandēmijā izmaksās papildu 110 miljonus eiro

Mēbeļu un mājsaimniecības preču uzņēmums “IKEA” darbiniekiem piemaksās par darbu pandēmijas laikā izmaksās papildu 100 miljonus eiro, paziņojis Zviedrijas franšīzes uzņēmums Ingka Group, kam pieder lielākā daļa IKEA veikalu pasaulē.

Grupa paziņojusi, ka krīze likusi tai pārcelt lielu daļu sava tradicionālā biznesa tiešsaistē, taču pārdošanas apjomi saglabājās stabili, jo daudzi cilvēki lokdauna laikā pavadot vairāk laika mājās, iegādājās mēbeles un mājsaimniecības preces.

Uzņēmums paziņojis, ka prēmijas saņems darbinieki visos tirgos, kuros darbojas uzņēmums un piemaksas apjoms būs atkarīgs no algas. Piemaksa tiks pievienota ikgadējām piemaksām, ko darbinieki saņem, pamatojoties uz uzņēmuma gada rezultātiem.

Kompānijas pārstāvji skaidrojuši, ka prēmija ir pateicība darbiniekiem par biznesa pārvirzīšanu citā veidā, lai klientu apkalpotu absolūti labākajā veidā.

“Ingka” Covid-19 krīzi izturējusi salīdzinoši labi, neskatoties uz peļņas kritumu no 2019. gada septembra līdz 2020. gada augustam. Pēdējā finanšu gadā uzņēmuma ienākumi auga par 6%, kas lielākoties gūti, pateicoties tiešsaistes tirdzniecībai.

Franšīzes uzņēmums sacījis, ka pēdējā gada laikā vērojams augstāks pieprasījums pēc biroja inventāra, ārtelpu mēbelēm un mantu glabāšanas risinājumiem, jo cilvēki lielu daļu laika pavada strādājot attālināti mājās.

IKEA struktūrā ietilpst vairākas kompānijas. Ingka Group ir kompānijas Inter IKEA franšīzes ņēmējs, un darbojas vairākos virzienos, ieguldot arī start-up, atjaunojamajā enerģija, mežsaimniecībā un nekustamajos īpašumos.

“Ingka” pieder 390 “IKEA” veikali 32 pasaules valstīs, un franšīzes uzņēmums nodarbina vairāk nekā 170 000 cilvēku.

Evelīna Ozoliņa

Lasīt citus rakstus