Virši

Virši ne tikai piedāvā franšīzi, bet piedāvās investēt kompānijas akcijās

Apstiprinot “Virši” akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO) prospektu, Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) ir devusi atļauju sākt parakstīšanos uz uzņēmuma akcijām, kas norisināsies no šā gada 25. oktobra līdz 5. novembrim. Akcijām varēs pieteikties ikviens Baltijas valstu iedzīvotājs, informē uzņēmums

Kopumā uzņēmums ir tiesīgs izteikt akciju publisko piedāvājumu līdz 1 509 121 akcijām ar iespēju palielināt šo apjomu vēl par 226 368 papildus akcijām. Vienas akcijas cena ir 4,49 eiro un minimālais ieguldījums ir viena akcija.

Piesaistīs papildu kapitālu

IPO rezultātā “Virši” plāno piesaistīt jaunu kapitālu līdz 6,9 miljonu eiro apmērā, lielāko daļu finansējuma novirzot alternatīvo degvielas veidu piedāvājuma un infrastruktūras pilnveidošanai. Tāpat plānots veicināt saspiestās dabasgāzes (CNG), biometāna, kā arī elektromobiļu uzlādes punktu pieejamību Latvijā. Būtisku uzmanību plānots pievērst uzņēmuma darbības ilgtspējības un efektivitātes paaugstināšanai, izstrādājot mūsdienīgus IT un saules enerģijas ieguves risinājumus.

“Mūsu uzņēmumu raksturo 26 gadu pieredzi nozarē, inovatīvi risinājumi un ambiciozi nākotnes izaugsmes plāni, kurus esam iecerējuši īstenot arī pateicoties biržā piesaistītajam kapitālam. “Virši” pēdējo gadu finanšu rezultāti uzrāda pārliecinošu izaugsmi gan uzņēmuma rentabilitātē, gan tirgus daļas pieaugumā. Mūsu mērķis ir turpināt īstenot uzņēmuma stratēģisko plānu kļūt par tirgus līderi tuvāko 3 līdz 5 gadu laikā. Ņemot vērā Eiropas Savienības īstenoto klimata politiku, kas vērsta kaitīgo izmešu samazināšanas virzienā, īpašu uzmanību pievērsīsim savas pozīcijas tālākai stiprināšanai alternatīvo un dabai draudzīgāku degvielas veidu segmentā. IPO ir iespēja ikvienam kļūt par “Virši” stāsta daļu, lai turpinātu attīstību kopā. Turklāt esam ieviesuši investoru lojalitātes programmu ar īpašiem piedāvājumiem degvielas un citu preču iegādei “Virši” tīklā. Paredzēts, ka, iegādājoties vismaz 100 akcijas, investors saņems 7 centu atlaidi par katru degvielas litru, 30 % atlaidi uzkodām un kafijai, kā arī auto apkopes precēm, atkārtoti uzpildāmajam vējstikla šķidrumam un automazgātavai. Investoru lojalitātes programmas piedāvājumu plānojam regulāri papildināt, informējot par to dalībniekus,” skaidro Jānis Vība, “Virši” valdes priekšsēdētājs.

Rekordlieli rādītāji

2021. gada pirmajos sešos mēnešos uzņēmuma konsolidētā peļņa auga par 61% jeb par teju 1 milj. eiro vairāk nekā 2020. gada attiecīgajā periodā. Tā sasniegusi 2,6 milj. eiro līmeni. Tas uzņēmumam ir vēsturiski augstākais peļņas līmenis attiecīgajā periodā. Savukārt, “Virši” apgrozījums uzrādījis pieaugumu 20% apmērā, salīdzinot ar 2020. gada pirmo pusgadu. 2021. gada pirmajā pusgadā uzņēmuma EBITDA sasniedza 4,5 milj. eiro, pieaugot par 31%. Ņemot vērā esošo izaugsmes tendenci, “Virši” finanšu mērķi paredz sasniegt 9 milj. EBITDA līmeni 2021. gadā.

“Virši” IPO procesa finanšu konsultanti ir LHV banka un zvērinātu advokātu birojs Eversheds Sutherland Bitāns.

Franchising.lv jau rakstīja, ka “Virši” piedāvā arī franšīzi.

Mēs franšīzes ņēmējam nododam lietošanā ne tikai atpazīstamu zīmolu, bet jau gatavu biznesa modeli ar izstrādātu konceptu un spēcīgiem produktiem. Franšīzes ņēmējam ir tiesības strādāt ar “Virši” degvielas uzpildes stacijās pieejamo produktu sortimentu. Tas ietver Latvijā grauzdētu Viršu kafiju, premium klases degvielu Virši EVO, plašu ēdienu piedāvājumu dažādām gaumēm un citiem klientu iecienītiem produktiem,” iepriekš portālam sacīja kompānijas vadītājs Jānis Vība.

Papildus tam, koncepta prasības ietver attiecīgu vizuālo noformējumu, tehnisko nodrošinājumu un klientu apkalpošanas standartus. Būtisks aspekts, kuru ievērojam – klients nedrīkstētu novērot atšķirības starp “Virši” stacijām un franšīzes ņēmēja pakalpojumiem, saka Vība.

Viņš piebilst, ka iespējamās tālākas sadarbības iespējas uzņēmums izvērtē, ja potenciālais franšīzes ņēmējs ir finansiāli stabils un uz attīstību orientēts, kā arī ar pieejamu zemes gabalu stratēģiski labā vietā.

Virši” kā zīmols jau ir pierādījis savu konkurētspēju tirgū. Straujā uzņēmuma attīstība tiek novērtēta arī citu uzņēmēju vidū. Regulāri tiek izrādīta interese par “Virši” franšīzes attīstības iespējām. Iegādājoties “Virši” franšīzi, tās ņēmējs iegūst lielāku atpazīstamību, tīkla klientus, jaunas zināšanas un virkni citu zīmola priekšrocību, skaidro Vība.

Evelīna Ozoliņa

Lasīt citus rakstus