Veikalu tīkls Fix Price attīstās ar franšīzes palīdzību

Starptautiskais veikalu tīkls “Fix Price” ar franšīzes palīdzību turpina paplašināties gan Latvijā, gan dažādās pasaules valstīs, stāsta uzņēmuma pārstāvji.

Vairāk nekā 4500 veikalu

“Fix Price” ir starptautisks veikalu tīkls visai ģimenei ar plašu preču klāstu, kurā ietilpst ap 20 preču kategorijas. Uzņēmuma vēsture sākās vairāk nekā pirms 14 gadiem. 2007.gada jūnijā tika atvērts pirmais veikals, un šodien ķēdei ir vairāk nekā 4500 veikalu 7 pasaules valstīs.

Veikalos ir ikdienā lietojamas mājsaimniecības preces – pārtika un dzērieni, kosmētika un sadzīves ķīmija, preces dārzam, trauki, drēbes, rotaļlietas, dāvanas un suvenīri, grāmatas, dekori un citas lietas par fiksētām cenām, piemēram, 0,99 eiro, 1,49 eiro, 1,99 eiro, 2,99 eiro, 3,99 eiro, 4,99 eiro, 5,99 eiro.

“Fix Price” (akciju kods Londonas biržā un Maskavas biržā FIXP) ir lielākais Krievijas veikalu tīkls ar zemām fiksētām cenām. Pašlaik veikalu ķēdei ir vairāk nekā 4400 veikalu Krievijā un kaimiņvalstīs, un katrā no tiem ir ap 1800 preces aptuveni 20 preču kategorijās. Papildus saviem zīmoliem, kompānija pārdod vietējo ražotāju un vadošo pasaules zīmolu produktus.

2020.gadā uzņēmuma ieņēmumi sasniedza 190,1 miljardu rubļu, EBITDA – 36,8 miljardus rubļu, bet tīrā peļņa – 17,6 miljardus rubļu, stāsta kompānijas vadītājs Dmitrijs Kirsanovs. Tā rezultātā uzņēmumam jau 16 ceturkšņus pēc kārtas bijis divciparu liels pieaugums .

Dmitrijs Kirsanovs sacījis, ka uzņēmums plānojis paplašināt darbību 78 Krievijas reģionos, kā arī audzēt apjomus kaimiņvalstīs, kurās uzņēmums jau strādā.

Aug arī Latvijā

Latvijā “Fix Price” veikali franšīzes ietvaros darbojas kopš 2017. gada vasaras, un to skaits palielinās.

Runājot par plāniem Latvijā, uzņēmuma tirgvedības vadītāja Marija Sroslova skaidro, ka līdz 2021.gada beigām Fix Price plāno atvērt jaunus veikalus Siguldā, Rīgā, Daugavpilī un palielināt to skaitu Latvijā līdz 29. Šobrīd veikali ir atvērti Rīgā, Daugavpilī, Jēkabpilī, Ogrē, Rēzeknē, Ķekavā, Jelgavā, Salaspilī, Balvos, Liepājā un Olainē.

Paredzēts, ka tuvāko piecu gadu laikā Baltijā plāno atvērt vēl apmēram 100 “Fix Price” franšīzes veikalu.

Evelīna Ozoliņa

Lasīt citus rakstus