Hesburger: Esam sasnieguši būtisku pagrieziena punktu uzņēmuma darbībā

Somijā un Baltijā lielākā ātrās ēdināšanas restorānu ķēde “Hesburger” atvērusi savu 500. restorānu tīklā, tā iezīmējot būtisku pavērsiena punktu uzņēmuma 40 gadu pastāvēšanas laikā. 500.restorāns atvērts Ukrainā, Kijevā, un kopējās investīcijas šī restorāna izveidē sasniedza 2 miljonus eiro.

Šis ir jau sestais restorāns Ukrainā. Kopumā “Hesburger” tīkls šobrīd ir pārstāvēts 9 valstīs – līdzās 280 restorāniem Somijā, Baltijas valstīs darbojas 155 restorāni. No tiem 57 restorāni atrodas Lietuvā, 50 Latvijā un 48 Igaunijā. Tāpat tīkls pārstāvēts Krievijā ar 36 restorāniem, 19 restorāni atrodas Bulgārijā 19, Ukrainā 6, Vācijā 2 un Baltkrievijā 2.

Hesburger

Pagrieziena punkts

“Hesburger” tīkla vadītājs Kari Salmela norāda: “Neskatoties uz globālās pandēmijas radītajiem izaicinājumiem, esam spējuši sasniegt šo būtisko pagrieziena punktu mūsu uzņēmuma darbībā. Tas demonstrē mūsu tīkla ambīcijas un vienlaikus apliecina, ka teju 200 tūkstoši cilvēki, kurus ik dienu apkalpojam, novērtē mūsu darbu un vēlas pie mums atgriezties.

Pašreiz attīstības stadijā ir vairāki projekti dažādās valstīs, taču globālās pandēmijas ietekmē to īstenošanas gaita ir kļuvusi nedaudz lēnāka. Tā rezultātā tieši par 500. restorāna mājvietu kļuvusi Kijeva, kur jauna restorāna izveide bija sasniegusi tālāku projekta stadiju.”

Kiev Ukraine

 

Jaunatklātais restorāns Kijevā ir izveidots divos stāvos, nodrošinot visas nepieciešamās mūsdienu restorāna koncepta priekšrocības – plašu ēdināšanas zonu vairāk nekā 700m2 platībā, bērnu laukumu, drive-in jeb auto kasi un plašu autostāvvietu.

Prognozē mērenu izaugsmi nākamajos gados

K. Salmela prognozē, ka tuvākajos gados uzņēmuma izaugsme būs mērena, bet stabila, ņemot vērā šobrīd pasaulē valdošo nenoteiktību, kas vienā vai otrā veidā ietekmēs visas nozares. Neskatoties uz to, viņš uzsver, ka kopējā situācija ātrās ēdināšanas nozarē tajās valstīs, kurās darbojas uzņēmums, ir stabila.

Hesburger

Darba vieta tūkstošiem cilvēku

K. Salmela uzsver, ka bez zinošiem un apņēmīgiem darbiniekiem Hesburger nevarētu pastāvēt – uz doto brīdi “Hesburger” restorānos strādā gandrīz 8000 cilvēku, savukārt restorānus katru dienu apmeklē vairāk nekā 190 000 klientu. Latvijā pašreiz  strādā 694 darbinieki. Tas ir nozīmīgs rādītājs ne vien uzņēmuma izaugsmē, bet arī iedzīvotāju nodarbinātības līmeņa celšanā.

Par “Hesburger”

“Hesburger” ir lielākā ātrās ēdināšanas restorānu ķēde Somijā un Baltijā ar vairāk nekā 40 gadu pieredzi nozarē. “Hesburger” restorāni darbojas 9 valstīs, un šogad uzņēmums atvēra jau 500. restorānu tīklā. Latvijā pašreiz darbojas 50 restorānu, kurus 2019.gadā apmeklēja vidēji 8,7 miljoni klientu, kuri iepirkušies arī vairāk par vienu reizi. Uzņēmuma pārdošanas apjoms Latvijā 2019.gadā sasniedza 29 miljonus eiro, kas ir par 11% vairāk nekā gadu iepriekš.

Restorānu ķēdes koncepts ietver visu, ar ko klients saskaras Hesburger restorānā: interjeru, klientu apkalpošanu, informācijas sistēmas, produktus, loģistiku, aprīkojuma attīstību, mārketingu, produktu attīstību, uzraudzību u.c.

Vienots koncepts nodrošina vienlīdz augstu kvalitāti un pozitīvu Hesburger pieredzi ikvienā restorānā. Vienots koncepts atvieglo Hesburger franšīzes īpašnieku darbu, jo nepieciešamie problēmu risinājumi jau ir pārdomāti un pierādīti.

Evelīna Ozoliņa

Lasīt citus rakstus