Utenos trikotažas Latvijā atvēris pirmo franšīzes veikalu

Lietuvā strādājošās SBA grupas uzņēmums “Utenos trikotažas” Latvijā atvēris pirmo specializēto veikalu. Tas ir pirmais uzņēmuma franšīzes veikals ārpus Lietuvas.

Daugavpilī atvērtajā veikalā tiks pārdoti uzņēmumā radītie un Lietuvā ražotie “UTENOS” un “ABOUT” prečzīmju apģērbi.

Utenos trikotažas

“Līdz šim Utenā, no kurienes nākam un kur strādā ne tikai mūsu fabrika, bet arī apģērbu veikals, esam sagaidījuši daudz pircēju no Latvijas – mūsu apģērbus Latvijā jau pazīst. Priecājamies, ka Daugavpilī esam atraduši entuziasma pilnus partnerus. Viņi iegādājās “Utenos trikotažas” franšīzi un kļuva par mūsu karognesējiem Latvijā,” stāsta Petrs Jašinsks,  uzņēmuma ģenerāldirektors.

Pēdējos dažos gados “Utenos trikotažas” ir attīstījis franšīzi. Saskaņā ar starptautiskajiem tirgus standartiem atjauninājis prečzīmi, kardināli mainījis veikalu interjera koncepciju, pilnveidojis biznesa modeli un mārketinga pasākumu paku. “Esam gatavi uzkrāto pieredzi pielāgot veikalu attīstībai Latvijā,” stāsta Jašinsks.

Pēc Jašinska teiktā, veikalu tīkla attīstībai franšīzes modelis izvēlēts vairāku būtisku iemeslu dēļ. Starp tiem ir straujākas attīstības iespējas un biznesa administrēšanas izmaksu efektivitāte.

“Mūsu franšīzes veikalu tīkls Lietuvā konsekventi aug. Ievērojot to, ka lielāko savas produkcijas daļu eksportējam, un galvenie uzņēmuma spēki ir novirzīti uz pasūtījumu ražošanu, franšīzes modelis mums palīdz efektīvi sadalīt resursus un nodrošināt ilgtspējīgu veikalu tīkla attīstību,” piebilst Petrs Jašinsks.

Pašlaik Lietuvā darbojas 18 “Utenos trikotažas” firmas veikali, lielākā daļa no tiem strādā uz franšīzes līguma pamata.
Evelīna Ozoliņa

Lasīt citus rakstus