IKEA Latvijā un Lietuvā atver internetveikalu

Latvijā un Lietuvā ir pabeigta vairākus mēnešus ilgusī IKEA interneta veikala testēšana, līdz ar to tagad IKEA preces tiešsaistē var iegādāties pircēji visās trīs Baltijas valstīs, pastāstīja uzņēmuma pārstāve Renata Dante.

“Latvijā un Lietuvā ir pabeigtas interneta veikala sistēmas un procesa pārbaudes vairāku mēnešu garumā. Šajās pārbaudēs piedalījās gan darbinieki, gan mājaslapas reģistrētie lietotāji. Interneta veikals tiek atklāts vienlaikus Lietuvā un Latvijā. Tādējādi tagad tas ir pieejams ikvienam, kas vēlas iepirkties tiešsaistē. Šis ir vēl viens solis pretī globālajam mērķim – būt arvien pieejamākiem pēc iespējas vairāk cilvēkiem,” skaidro IKEA vadītājs Baltijas valstīs Johanness R. Johannesons (Johannes R. Jóhannesson).

Interneta veikals ir salāgojams ar mobilajām tiešsaistes ierīcēm, tāpēc tajā ir ērti iepirkties, izmantojot gan datoru, gan viedtālruni vai planšetdatoru. J. Johannesons stāsta, ka jaunais interneta veikals ir tikai viens no tirdzniecības kanāliem – papildinājums fiziskajiem veikaliem, lai IKEA preces būtu pieejamas vēl plašākam pircēju lokam.

IKEA

“Galvenā tirdzniecības vieta arī turpmāk būs veikals, interneta veikals ir tikai papildu instruments, lai uzlabotu klientu iepirkšanās pieredzi. Tagad pircējiem būs viegli un ērti preces pārlūkot tiešsaistē, apskatīt iedvesmojošas interjera idejas un iegādāties kārotās lietas pircējiem ērtā laikā un vietā. Tiešsaistē varēs iegādāties lielāko daļu preču, izņemot tās, kas prasa īpašas rūpes, piemēram, telpaugus un pārtikas preces,” stāsta J. Johannesons.

Viņš uzsver, ka IKEA tika radīts kā veikals daudziem cilvēkiem. Līdz ar interneta veikala atvēršanu, IKEA būs pieejamāks un ērtāks arī tiem, kas dzīvo tālu no veikala vai preču pasūtīšanas un saņemšanas vietas.

“Tagad IKEA būs pieejams ikvienam Lietuvas un Latvijas iedzīvotājam jebkurā laikā. Preces varēs pasūtīt, piesakot preču piegādi mājās vai saņemot preces veikalā,” piebilst J. Johannesons.

Igaunijā interneta veikals darbojas jau kopš 2019.gada augusta.

SIA Paul Mason Properties ir IKEA franšīzes ņēmējs Latvijā, un tā īpašniekam pieder arī veikals Lietuvā unIslandē. Kopējie franšīzes ņēmēja līdzšinējie ieguldījumi Rīgas veikalā ir vairāk nekā 50 miljoni eiro.

 

Evelīna Ozoliņa

Lasīt citus rakstus