Fafa’s biznesa koncepts piedāvā virkni iespēju tālākai attīstībai

Somijas vadošās ātrās ēdināšanas kompānijas Fafa’s ēdienkarte veidota tā, lai būtu pievilcīga dažādu ēdienu cienītājiem, un klienti novērtē uzņēmuma piedāvājumu – pieprasījums stabili pieaug.

Fafa’s ēdienkarte paredzēta ikvienam

Kompānijas bizness paplašinās ārkārtīgi straujā tempā, un patērētāji aizvien vairāk novērtē uzņēmuma ēdienkarti. Tajā ietverts piedāvājums gan gaļas mīļotājiem, gan veģetāriešiem. Fafa’s ēdienkarte veidota, balstoties uz Vidusjūras ēdieniem. Tajā ietilpst dažādu veidu falafeļi, hallumi svaigā pitā, kas kombinēti ar dažādām piedevām, salāti, kartupeļi frī un citi ēdieni, un tā regulāri tiek uzlabota, ņemot vērā klientu ieteikumus un uzņēmuma pieredzi. Patlaban, sekojot pasaules tendencēm, aktivitāti piedzīvo tieši veģetārais segments. Tas veido aptuveni 60% no kopējiem kompānijas ieņēmumiem. Būtiska panākumu atslēga ir arī mājīgā atmosfēra Fafa’s restorānos, kas liek atgriezties klientiem, kas ienākuši šeit pirmoreiz.

 

“Mūsu biznesa pamatprincips ir padarīt ēdienu pieejamu ikvienam un piedāvāt ātro ēdināšanu jaunā veidā,” norāda Fafa’s veidotāji.

Fafa’s restorānu tīkls patlaban sastāv gan no uzņēmumam piederošiem restorāniem, gan franšīzes ņēmēju veidotiem restorāniem, un laika gaitā pierādījies, ka šis biznesa koncepts ir komerciāli veiksmīgs – ar franšīzes ņēmēju palīdzību izdevies panākt straujāku izaugsmi, stāsta uzņēmuma pārstāvji. Kompānijas apgrozījums 2019.gadā sasniedza 19 miljonus eiro, bet peļņa pirms nodokļiem – 1,2 miljonus eiro. Tas liecina, ka, neskatoties uz straujo izaugsmi, kompānija spējusi saglabāt arī pelnītspēju un spēcīgu finansiālo pozīciju, tādējādi augošais un pelnošais bizness piedāvā virkni iespēju tālākai attīstībai.

Būtiska ir komanda

Uzņēmums nupat atvēris savu 40.restorānu Londonā, taču pie šī skaitļa neplāno apstāties un nākotnē plāno turpināt strauju attīstību. Kopumā uzņēmumam šobrīd ir 37 restorāni Somijā. No  tiem 25 pārvalda franšīzes ņēmēji. Somijā Fafa’s patlaban nodarbina aptuveni 350 darbiniekus, un kompānijas vadība uzskata, ka tieši profesionāla komanda ir būtisks faktors, lai uzņēmums strādātu veiksmīgi.

Fafa's

 

Kompānijas pārstāvji uzsver, ka patlaban abas uzņēmuma darbības jomas – restorānu bizness un ātrās ēdināšanas segments piedzīvo izaugsmi, kas veicina sekmīgu attīstību. Tāpat uzņēmums pievērš uzmanību digitālo inovāciju ieviešanai un restorānu vides un dizaina uzlabošanai, kas vēl vairāk palīdz paātrināt izaugsmes tempus.

Fafa’s vadība nemitīgi domā, kā paplašināt darbību, piedāvājot savu produktu līniju arī vietējiem pārtikas veikaliem un citiem sadarbības partneriem.

Evelīna Ozoliņa

Lasīt citus rakstus