Ideja biznesam: Polijas modes zīmola Solar franšīze

Solar – viena no Polijas populārākajām sieviešu apģērbu kompānijām – paplašina savu darbību, ienākot Latvijas, Lietuvas un Igaunijas tirgū. Šī ir lieliska iespēja apģērbu nozares franšīzes ņēmējiem.

30 gadu tradīcija

Solar darbības sākums ir meklējams 1989. gadā, kad trīs līdzīpašnieki, smeļoties iedvesmu no modes un ceļojumiem, izveidoja sieviešu apģērbu zīmolu. Pirmais Solar zīmola veikals tika atvērts 1998. gadā Poznaņā, bet šobrīd uzņēmuma tīkls sastāv no 71 pamatveikala un 19 franšīzes veikaliem – tostarp Vācijā un Luksemburgā –, kā arī 70 partnerības veikaliem Polijā un ārvalstīs, tostarp Ukrainā, Lietuvā, Slovākijā, Vācijā un ASV. Kopš 2012. gada sabiedrība Solar Company S.A. tiek kotēta vērtspapīru biržā. Pēc trīs desmitgadēm šis ļoti veiksmīgais uzņēmums joprojām ir saglabājis ģimenisko raksturu. Šobrīd Solar birojos un veikalu tīklā visā Polijā ir nodarbināti gandrīz 800 darbinieki. 2015. gadā zīmolam tika veikts rebrendings, un tā jaunais tēls ļāva sasniegt plašāku klientu loku. Katru gadu tiek radīti apmēram 800 tūkstoši Solar zīmola apģērbu gabali, kurus izvēlas modernas un pārliecinātas sievietes.

Solar

 

Sieviešu iedvesmots zīmols

Zīmola apģērbi un aksesuāri ir domāti sievietēm, kas piekopj aktīvu dzīves stilu un interpretē modi modernā veidā. Apģērbi un aksesuāri, kas apvieno estētiku un funkcionalitāti, parādās tirgū divas reizes gadā – pavasara/vasaras un rudens/ziemas sezonas kolekciju ietvaros. Tās sastāv no dienas un vakara kleitām, lietišķiem apģērbiem, džemperiem, mēteļiem, somām, rotaslietām un citiem apģērbiem. Kolekcijas veido dizaineru komanda, rūpējoties par interesantu dizainu un augstas kvalitātes audumiem. Solar izstrādājumu pamatā ir augstas kvalitātes audumi un trikotāža no ražotājiem, kas sadarbojas ar tādiem pasaules vadošajiem zīmoliem kā Armani vai Dolce & Gabbana. Par savu darbību Solar dibinātāji saņem klientu, kā arī modes un biznesa ekspertu apbalvojumus, tostarp vispopulārākā Polijas sieviešu žurnāla „Twój Styl” izcilības balvu kategorijās: reklāmas kampaņa (2016) un kolekcija (2018). Zīmols ir arī vairākkārtējs Klientu apkalpošanas kvalitātes balvas laureāts.

Solar Latvijā, Lietuvā un Igaunijā

Pamatojoties uz franšīzes veikalu panākumiem Polijā, Solar ir nolēmis ieviest šādu sadarbības modeli Eiropas tirgū – Vācijā un Luksemburgā. Uzņēmuma piedāvājums aizvien palielinās, un pašlaik šādu veikala vadīšanas veidu var izvēlēties Lietuvas, Latvijas un Igaunijas uzņēmēji, kuriem ir pieredze saimnieciskās darbības veikšanā. Kādām prasībām jāatbilst franšīzes ņēmējam? Galvenokārt tā rīcībā ir jābūt telpai, kas atrodas augsti novērtētā tirdzniecības centrā vai klientiem pievilcīgā vietā, piemēram, vecpilsētā vai galvenajā tirdzniecības ielā. Uzņēmēja rīcībā ir jābūt atbilstošam sākuma kapitālam, kas ļauj uzsākt saimniecisko darbību. Topošajam franšīzes ņēmējam, neskatoties uz nozares specifiku, nav jāpierāda ilggadēja pieredze modes biznesa vai līdzīga biznesa vadīšanā. Tādējādi prasības nav īpaši augstas, toties Polijas uzņēmuma piedāvājums vietējiem komersantiem ir ļoti izdevīgs un sekmēs to attīstību.

Izdevīgs franšīzes modelis

Sadarbojoties ar Solar, franšīzes ņēmējam ir iespēja pārdot vadoša Polijas zīmola izstrādājumus, ko raksturo augsta kvalitāte un neordinārs dizains. Šādu iespēju sniegs tam zināšanas par vispusīgu veikala vadību un pārvaldīšanu. Sadarbības līguma ietvaros katrs topošais uzņēmējs saņems veikala interjera projektu, kas ietver arī speciāli zīmolam projektētās mēbeles. Franšīzes piedāvājums iekļauj arī personāla apmācību par tirdzniecību, vizuālo merčendaizingu un administrāciju. Katram jaunā tīkla veikalam tiks piešķirts vizuālā merčendaizinga koordinators, kurš parūpēsies par veikala izkārtojumu un preču novietojumu. Tāpat Latvijas, Lietuvas un Igaunijas uzņēmēji varēs piekļūt un izmantot visa zīmola tīkla preču informācijas banku: Franšīzes ņēmējiem kompānija piedāvā izmantot mūsu pārbaudītos, gadiem ilgi izstrādātos reklāmas un mārketinga pasākumus, kā ar atbalstu veicināšanas materiālu sagatavošanā. Katrs veikals iegūs līgumā garantēto priekšrocību sniegt pakalpojumus norādītajā teritorijā – piebilst uzņēmuma Solar direktors Staņislavs Bogackis.

Pēdējo gadu laikā Polijas modes nozares uzņēmumi spēra pirmos soļus Latvijas, Lietuvas un Igaunijas tirgū – ir pienācis laiks, lai to izdarītu arī viens no vadošajiem modes zīmoliem. Solar ir gatavs iekarot Baltijas valstu klientu sirdis.

Detalizētāka informācija par Solar ir atrodama šeit (http://serwis.solar.com.pl/presentation.pdf)

Evelīna Ozoliņa

Lasīt citus rakstus