Narvesen īpašnieks iegādājies Baltijas kafejnīcu ķēdi Caffeine Roasters

Reitan Convenience parakstījis vienošanos par Baltijas kafejnīcu ķēdes Caffeine Roasters iegādi, kas ietver 60 kafejnīcas Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.

Nostiprina pozīcijas

Kafejnīcu ķēdes iegāde ir daļa no Reitan Convenience stratēģijas nostiprināt convenience store jeb mazā formāta veikalu līderpozīcijas Eiropas tirgū.

“Caffeine Roasters ir viens no spēcīgākajiem kafejnīcu zīmoliem Baltijā, kas slavens ar tā kafijas augsto kvalitāti un lielisko servisu. Uzņēmuma kafejnīcas atrodas stratēģiski labākajās vietās lielākajās pilsētās. Mēs plānojam audzēt mūsu biznesu Baltijā un turpmāk meklēsim iespējas, kā paplašināt Caffeine Roasters tīklu arī citās valstīs,” norāda Jūhanness Sangness (Johannes Sangnes), Reitan Convenience izpilddirektors.

Caffeine Roasters ir dibināts Viļņā, 2007. gadā. Šobrīd šajā tīklā Igaunijā, Latvijā un Lietuvā darbojas 60 kafejnīcas, kas Caffeine Roasters padara par lielāko kafejnīcu ķēdi Baltijā.

Caffeine Roasters

“Mēs esam gandarīti kļūt par daļu no Reitan Convenience komandas. Kopīgiem spēkiem mūsu spēcīgo zīmolu varēsim ievest jaunos tirgos. Reitan Convenience ir profesionāls un stabils ilgtermiņa īpašnieks, kas bijis ļoti sekmīgs citos mazā formāta veikalu segmentos Baltijā,” komentē Nids Kiuberis (Nidas Kiuberis), Caffeine Roasters komunikācijas vadītājs.

Ar 531 tirdzniecības vietu Reitan Conveniece uzņēmumu grupa, kas pārstāv tādus zīmolus kā Narvesen, R-kiosk un Lietuvos Spauda, jau šobrīd ieņem spēcīgu tirgus pozīciju Baltijas valstīs.

Jaunas iespējas

“Caffeine Roasters iegāde ir loģisks nākamais solis, kas nostiprinās mūsu klātbūtni Baltijas valstīs. Vēl jo vairāk – tā ir daļa no mūsu vīzijas kļūt par lielāko convenience sektora mazumtirgotāju Eiropā,” uzsver J. Sangness.

Narvesen Baltija valdes priekšsēdētāja Katrīne Judovica, norāda, ka darījums uzņēmumam pavērs jaunas un aizraujošas iespējas. “Kā Narvesen īpašnieks, Reitan Conveniece jau nostiprinājies Latvijas tirgū. Apvienošanās mums sniegs aizraujošas attīstības iespējas jaunā segmentā. Ar optimismu raugāmies uz turpmāko Caffeine Roasters attīstību Latvijā,” saka K.Judovica.

Darījums vēl jāapstiprina vietējiem konkurences uzraugiem.

Reitan Group veido piecas neatkarīgas struktūrvienības: REMA 1000, Reitan Convenience, the Uno-X Group, Reitan Property un Reitan Capital. Reitan Group Skandināvijā un Baltijā kopumā nodarbina 37 000 darbiniekus, un tās (tostarp franšīzes) 2017. gada apgrozījums sasniedza 89 miljardus Norvēģijas kronu.

Reitan Convenience

Reitan Convenience pieder 2,250 veikali septiņās valstīs, ieskaitot Narvesen Norvēģijā, Latvijā un Lietuvā, 7-Eleven Norvēģijā, Zviedrijā un Dānijā, Northland Norvēģijā, Pressbyrån Zviedrijā, R-kioski Somijā un Igaunijā un Lietuvos Spauda Lietuvā.

Caffeine Roasters dibināta 2007. gadā Viļņā. Tīklā Igaunijā, Latvijā un Lietuvā kopumā darbojas 60 kafejnīcas.

Evelīna Ozoliņa

Lasīt citus rakstus