Aicina pieteikties konkursam „Eksporta un inovācijas balva 2018”

Latvijas ražotāji, kuru vidū ir arī franšīzes kompānijas, spēj iekarot pasauli, kļūt par nozares līderiem, iekļūt jaunos tirgos un radīt produktus, par kuriem cīnās augstākā līmeņa pasaules vadošie uzņēmumi.

Tādēļ Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) jau četrpadsmito gadu pēc kārtas izcels un apbalvos veiksmīgākos Latvijas eksporta un inovāciju sasniegumus konkursā “Eksporta un inovācijas balva 2018”.

LIAA aicina uzņēmējus, kuriem labi veicies eksportā vai kuri pašmāju tirgū ieviesuši inovatīvus, alternatīvus risinājumus importa precēm, pārbaudīt spēkus konkursā, kas var kļūt par jaunu atspēriena punktu turpmākajām iecerēm un sasniegumiem. „Eksporta un inovācijas balvai 2018” var pieteikties četrās kategorijās:

  • Eksportspējīgākais komersants”

lielo, vidējo un mazo komercsabiedrību grupās

  • Importa aizstājējprodukts”

  • Inovatīvākais produkts”

  • Rūpnieciskais dizains”

Arī šogad vēlamies izcelt drosmīgākos, izcilākos Latvijas uzņēmējus, kuri rada un ražo eksportspējīgus un inovatīvus produktus. Esam pagodināti arī šajā gadā apbalvot Eksporta čempionu. Šo balvu pasniegs „Eksporta un inovāciju balvas” patrons Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Uzņēmēji var pieteikt produktus un pakalpojumus konkursam vairākās kategorijās vienlaikus, par katru iesniedzot atsevišķu pieteikumu. Tāpat vienmēr gaidīti ir arī preču vai pakalpojuma patērētāju ieteikumi par uzņēmumiem, kuriem vajadzētu izmēģināt veiksmi konkursā.

Iepazīties ar konkursa nolikumu un pieteikt savu dalību vai ieteikt uzņēmumu var konkursa mājaslapā http://eib.liaa.gov.lv līdz š. g. 30. septembrim.

Piedaloties konkursā, uzņēmums gūs iespēju saņemt naudas balvu darījuma braucienu apmaksai vai reklāmas laukumu kādā no LIAA izdevumiem, kā arī tiesības izmantot „Eksporta un inovācijas balvas 2018” laureāta zīmi savos mārketinga materiālos un uz produkta iepakojuma. Informācija par visiem konkursa dalībniekiem tiks ievietota mājaslapā http://eib.liaa.gov.lv.

Konkursa pretendentu vērtēšana notiks divās kārtās. Pirmajā kārtā žūrijas komisija vērtēs uzņēmēju sniegto informāciju pieteikuma anketās. Otrajai kārtai izvirzītos uzņēmumus žūrijas komisija apmeklēs klātienē.

Titula „Eksporta čempions” pretendentus žūrijas komisija izvirzīs no Latvijas lielāko eksportētāju vidus, pamatojoties uz eksporta datiem un ieguldījumu ilgtspējīgas izaugsmes nodrošināšanā.

Dalība konkursā ir bezmaksas.

Konkursa „Eksporta un inovācijas balva 2018” laureāti tiks paziņoti svinīgā apbalvošanas ceremonijā 2018. gada 13. decembrī plkst. 19.00 mākslas telpā „Zuzeum”.

Līdz šim konkursa ietvaros pasniegti vairāk nekā 350 apbalvojumi un atzinības raksti Latvijas labākajiem un inovatīvākajiem komersantiem. Konkursa dalībnieku vidū pārstāvētas visas galvenās Latvijas eksporta nozares – kokrūpniecība, mēbeļu ražošana, metālapstrāde un mašīnbūve, elektronikas un elektrotehnikas ražošana, vieglā rūpniecība, poligrāfija, būvmateriālu ražošana, pārtikas produktu ražošana, tekstilrūpniecība, ķīmiskā un farmaceitiskā ražošana, dizaina preču ražošana, kā arī informācijas tehnoloģiju u.c. pakalpojumi.

Ar visiem konkursa „Eksporta un inovācijas balva” laureātiem var iepazīties mājaslapā http://eib.liaa.gov.lv.

Evelīna Ozoliņa

Lasīt citus rakstus