KOOL Latvija skatās uz franšīzes iespējām

Nesen izveidotais degvielas tirgotājs Kool Latvija turpina attīstīt degvielas uzpildes staciju tīklu un skatās uz franšīzes iespējām, stāsta uzņēmuma valdes loceklis Sandis Šteins.

Kā uzņēmumam veicies šā gada pirmajā pusgadā?

Šis pirmais pusgads uzņēmumam KOOL Latvija ir bijis ļoti dinamisks un aktīvs, esam atvēruši trīs jaunas struktūrvienības. Intensīvi strādājam pie attīstības un jau tuvāko pāris mēnešu laikā plānojam atvērt vēl vienu DUS, Rīgā Dzelzavas ielā 108.

Cik patlaban DUS jau ir atvērtas un kurās Latvijas vietās tās atrodas?

Šobrīd ir atvērtas 4 KOOL Latvijas degvielas uzpildes stacijas ar ērtiem ātrās iepirkšanās veikaliem, KOOL Auģšlīgatne, KOOL Ādaži, KOOL Valmiera, KOOL Saurieši. Un viens ātrās iepirkšanās veikals Rīgā, Tērbatas iela 2c, KOOL Tērbatas iela 2c.

Kool Latvija

Cik viegli ir jaunam degvielas tirgotājam ieiet tirgū, ņemot vērā, ka tirgū jau strādā spēcīgas kompānijas? Kādas ir Kool Latvija priekšrocības?

Grūti ieiet tirgū nav. Drīzāk varētu teikt, ka tas ir izaicinājums. Apzinājām lietotāju interesi un noslīpējām konceptu, kuru vēlāk arī realizējām. Faktiski KOOL Latvija degvielas tirgū ir sevi pieteicis kā jauns tirgus dalībnieks, kura pamata ideja ir izcelt vietējā tirgus potenciālu un gatavību nodrošināt augstu darbības un apkalpošanas standartu.

Vai pieļaujat arī franšīzes iespējas?

Jā, mēs pieļaujam iespēju sadarboties ar citiem komersantiem franšīzes izveidē, tādējādi palielinot attīstības tempu un iespējas gan Latvijā, gan ārpus Latvijas robežām. Šobrīd jau esam uzsākuši vairākus šādus projektus Latvijā.

Cik DUS plānots atvērt tuvāko gadu laikā un kurās Latvijas vietās?

Šogad vēl plānojam atvērt trīs struktūrvienības. Noris projektu saskaņošanas process. KOOL Latvija attīstību turpinās arī nākošajos gados, bet precīzu jaunu struktūrvienību skaitu ir pāragri nosaukt.

Kool Latvija

 

Mazumtirdzniecības uzņēmums SIA KOOL Latvija tika dibināts 2016.gada septembrī, un piesaistījis riska kapitālu 1,5 miljonu eiro apjomā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 620 001 eiro. 32,26% tā kapitāldaļu pieder Druvim Mūrmanim un Kristīnei Mūrmanei, 32,26% – alternatīvo ieguldījumu fondam ZGI-3, kurā investējusi attīstības finanšu finansu institūcija Altum, vēl 32,26% kapitāldaļu pieder kompānijai DAL Decision Alliance, bet 3,22% – SIA Duso.

Evelīna Ozoliņa

Lasīt citus rakstus