Euroapotheca īpašniekam ambiciozi attīstības plāni

Lietuvas uzņēmuma “Euroapotheca” grupā ietilpstošais Igaunijas meitasuzņēmums “Euroapteek” noslēdzis līgumu ar Somijas kompāniju “Yliopiston Apteekki OY” par uzņēmumam piederošā Igaunijas aptieku tīkla “Ulikooli Apteek” iegādi, liecina kompāniju paziņojums.

Tajā pašā laikā “Euroapotheca” grupā ietilpstošais Igaunijas medikamentu vairumtirdzniecības uzņēmums “Baltfarma” iegādāsies “Yliopiston Apteekki” piederošo Igaunijas zāļu vairumtirgotāju “Medapta”.

Vienošanās paredz, ka “Euroapteek” iegādāsies un integrēs savā tīklā 13 aptiekas, kas pieder “Ylopiston Apteekki”, un ir gatava turpināt piedāvāt franšīzes pakalpojumus 11 aptiekām, kas pašlaik darbojas tīklā “Ulikooli Apteek” pēc franšīzes principa.

“Abas šīs iegādes ir daļa no mūsu stratēģijas kļūt par vadošo farmācijas tirgus spēlētāju Ziemeļeiropā, Centrālajā un Austrumeiropā. Pēc iegādes darījuma noslēgšana mēs turpināsim meklēt iespējas mūsu esošajos un jaunos tirgos,” teikusi Euroapotheca grupas vadītāja Raimonda Kižiene.

Darījuma īstenošanai nepieciešama Igaunijas Konkurences padomes atļauja.

Lietuvas uzņēmums “Euroapotheca”, kas ietilpst holdingā “Vilniaus prekyba”, pārvalda vairāk nekā 450 aptiekas Lietuvā, Latvijā, Igaunijā, Polijā un Ukrainā, bet pagājušā gada novembrī panāca vienošanos par Zviedrijas aptieku tīkla “Apoteksgruppen” iegādi.

Euroapteek OU ir gatava pilnībā atbalstīt visas savas franšīzes. Pašlaik tīklā “Euroapoteek” ir 49 aptiekas, bet tīklā “Ulikooli Apteek” – 24 aptiekas.

Pēc apvienošanās tīklā “Euroapoteek” būs 73 aptiekas, no kurām 54 piederēs uzņēmumam “Euroapoteek”, bet 19 strādās pēc franšīzes principa.

Evelīna Ozoliņa

Lasīt citus rakstus