Kāpēc tieši franšīze?

“Risks ir pārāk liels! Ja nu cilvēki nepērk manu produktu? Man nav vajadzīgo iemaņu!” Ir daudz aspektu, kas var atturēt no sava biznesa uzsākšanas. Ja šajos argumentos atpazīsti sevi un arī tevi moka šaubas, franšīzes iegādāšanās varētu būt atbilde!

Atpazīstamība tirgū. Atverot franšīzi, nav jāuztraucas par to, vai cilvēkiem patiks produkts, jo tas jau būs iekarojis savu vietu tirgū, ir lielāka iespēja, ka cilvēki izvēlēsies tieši tavu produktu, jo sasaistīs atpazīstamu zīmolu ar pārbaudītu kvalitāti.

Apmācības. Vairums franšīzes devēju piedāvā apmācības pirms biznesa uzsākšanas, lai gūtu iemaņas uzņēmējdarbībā un priekšstatu par to, kā realitātē vadāma konkrētā franšīze. Pieejams arī pastāvīgs atbalsts no franšīzes devēja, tādējādi sarežģījumu gadījumā nebūsi viens.

Mārketinga stratēģija. Franšīzes devējam parasti jau ir gatava mārketinga stratēģija, reklāmas materiāli vai vismaz vadlīnijas, pie kurām turēties, tāpēc arī par to pašam nebūs jāsatraucas.

Attīstības plāns. Franšīzes devējam ir skatījums uz uzņēmuma attīstības virzienu, tiek piedāvātas inovācijas, idejas jauniem produktiem.

Vieglāk iegūt finansējumu. Bankas parasti ir gatavas sniegt aizdevumu franšīzēm ar pieredzi un pozitīvu kredītvēsturi, jo ir lielāka garantija, ka aizdevums tiks atmaksāts.

Drīzāki ienākumi. Iegādājoties franšīzi, potenciāli ienākumi sagaidāmi drīzāk nekā tad, ja sāc uzņēmumu no nulles.

Mazāks risks. Viens no galvenajiem iemesliem, lai atvērtu franšīzi, salīdzinot ar citiem uzņēmumu veidiem, ir zemais riska līmenis. Daudzi cilvēki plāno uzsākt savu uzņēmumu, jo, piemēram, vēlas nopelnīt vai kļūt neatkarīgāki, taču nav gatavi likt uz spēles savus iekrājumus. Liela daļa jauno biznesu bankrotē pirmajos pastāvēšanas gados, taču, atverot, franšīzi, šis risks ir daudz zemāks, tādējādi franšīzes atvēršana ir lielā mērā drošāka izvēle – nav tik liela riska zaudēt visus savus ieguldījumus.

Protams, arī franšīzes biznesam ir savi riski un trūkumi, tomēr, ja šeit uzskaitītie aspekti liekas tev piemēroti un atbilst tavām prasībām un vēlmēm, ir vērts apsvērt tieši franšīzes iegādāšanos.

Evelīna Ozoliņa

Lasīt citus rakstus