Meklējot piemērotāko vietu franšīzei…

Ja franšīzes ņēmējs ir iegādājies franšīzi, kurai nepieciešama laba atrašanās vieta, nāksies būt nedaudz pacietīgam, nekā sākotnēji tika domāts, jo labu vietu atrast nav tik vienkārši. Tomēr šī pacietība atmaksāsies, vēlāk skatoties uz darbības rezultātiem, jo piemērotākā vieta var palielināt panākumus un veicināt strauju izaugsmi. Parasti vislabākās vietas ir aizņemtas, taču var gadīties, ka īrnieks mainās, tādēļ rūpīgi jāvēro situācija un jāķer iespējas, jau iepriekš painteresējoties pie nekustamā īpašuma speciālistiem, vai nav informācijas, ka kāda vieta drīzumā varētu tikt atbrīvota, jo tad, kad parādās sludinājums, var būt jau par vēlu vai tas var nemaz vispār neparādīties.

Ja izvēlētā joma ir ēdināšanas bizness, tad vietas atrašana var aizņemt īpaši ilgu laiku, jo būs nepieciešamas dažādas speficiskas prasības, kas janodrošina šāda veida tirdzniecības vietai.

Ģeogrāfiskās vietas izvēle ir būtiska, tādēļ sākotnēji jāizvērtē, kurā pilsētā ir iespējas augt straujāk, kā arī nepieciešams izanalizēt konkurentu darbību. Tāpat jāņem vērā, ka vietās, kur apgrozās vairāk cilvēku, arī nomas maksa vai pārdošanas cena īpašumam būs augstāka.

Mūsdienās pozitīvs faktors ir tas, ka franšīzes ņēmējam pašam nav jānodarbojas ar nekustamā īpašuma meklēšanu. Lielai daļai franšīzes devēju ir izveidota speciāla nodaļa, kas ar šīm lietām strādā, vai, ja tādas nav, viņi sadarbojas ar nekustamā īpašuma speciālistiem, kuri var palīdzēt atrast piemērotu vietu. Jāatceras, ka franšīzes devējs ir ieinteresēts, lai franšīzes ņēmējs atrod vislabāko vietu savam biznesam, jo no panākumiem būs atkarīgs arī tas, cik lielus maksājumus viņš saņems no franšīzes ņēmēja.

Evelīna Ozoliņa

Lasīt citus rakstus